Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

33 річниця Чорнобильської катастрофи

Дата: 6 травня 2019 о 17:43, Оновлено 6 травня 2019 о 17:53
Автор: Філей Т. І.
823 перегляда

Не із сторінок стародавніх літописів і не з легенд та переказів увірвалося у наше життя це лячне і моторошне слово ... Чорнобиль. Слово це стало символом горя і страждань покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. Важким колесом "прокотилась" Україною аварія на Чорнобильській атомній електростанції.
26 квітня 1986 року о 1 годині 23 хвилини 40 секунд, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської електростанції несподівано велетенське полум'я розірвало нічну темряву.
За різними даними, від 600 до 800 тисяч осіб зі всього СРСР брали участь у ліквідації наслідків на ЧАЕС. Від 4 000 до 10 000 осіб загинуло від наслідків вибуху. Понад 70 тисяч з них стали інвалідами.
Під радіоактивне випромінювання внаслідок вибуху у Чорнобилі потрапило 1,9 млн людей в Україні. Загалом – 8,4 млн осіб у Білорусі, Росії, Україні та інших країнах, зокрема, Європи.
Чорнобильська катастрофа настільки глобальна, що їй привласнили 7-й рівень небезпеки за Міжнародною шкалою ядерних подій (INES) – події на Чорнобилі стали локальною катастрофою з глобальними наслідками.
Минуть десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно буде хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі.
З 22.04 по 26.04 у Хижанському НВК відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Учні ДО "Милосердя" разом з пед.-орг. Пруніцою І. М. відвідали Хилу М. М. та Лемака М. І., які є учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС. Класний кер. 8 класу Ганус Т. В. провела відкриту виховну годину на тему: "Чорнобиль не має минулого часу". Вчитель географії, Казимирська І. І., для учнів 5 - 9 класів провела урок-реквієм "Дзвони Чорнобиля", вчитель історії, Батин М. І., провела усний журнал "Гірчить Чорнобиль крізь роки". Також було проведено загальношкільний захід "Чорнобиль - загублений світ" та переглянуто документальний фільм "За хвилину до катастрофи". Вчитель основ здоров'я, Реплюк М. І., провела екологічну годину "Біль Чорнобиля з роками не зникає". Протягом 22.04 - 03.05.19 в шкільній бібліотеці проходила вистака "Чорнобиль - мертва зона із живими сльозами".
Під час заходів учні дізналися про чорний квітневий день, коли стався вибух, про подвиг ліквідаторів-чорнобильців, які ризикуючи собою першими прийняли на себе вогонь атомної катастрофи, про соціальні, екологічні, економічні проблеми, пов’язані з аварією на ЧАЕС та ознайомились з літературою тематичної полиці.
Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.. Урятований світ - найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.